« قله ماسواکوفته سیرابی »

شله امیری

نوشته شده توسطعابدي 13ام آذر, 1397

مواد لازم:

برنج (کمتر از نصف لیوان)

پیاز (یک عدد متوسط)

زردچوبه و نمک (به مقدار لازم)

طرز تهیه:

۱. ماش‌های پاک شده را در قابلامه بریز و با آب فراوان بپز.

۲. وقتی ماش پخته شد، برنجی را که از یک ساعت قبل در آب خیس شده است، به ماش اضافه کن.

۳. پیاز را خورد کن. با کمک بزرگ ترها در روغن تفت بده و در آخر زردچوبه را به آن بیفزا.

۴. وقتی برنج خوب پخته شد، پیاز داغ و نمک را هم درون قابلامه بریز.

۵. شعلهٔ اجاق را کم کن. اگر یک ساعت صبر کنی، شله امیری تو حسابی جا می‌افتد.

دستور شماره دو

این غذا معمولاً در فصل سرما استفاده می‌شود و به جهت طعم گرم آن در رفع سرماخوردگی مناسب می‌باشد. طرز تهیه آن به این صورت است که ابتدا ماش را در آب جوش پخته و پوسته آنرا که معمولاً به هنگام پخت جدا می‌شود درآورده و با مقداری برنج محلی (عنبربو) پخته، برخی برخی بنا به ذائقه چند دانه پیاز ریز پوست کنده را بدون اینکه خرد کنند داخل آن ریخته و می‌پزند و سپس با مقداری روغن، نمک و فلفل و پیاز داغ کرده و میل می‌کنند.

پیاز داغ 3 قاشق غذاخوری
مرزه خشک دو قاشق غذاخوری
زردچوبه و نمک به مقدار کافی
فلفل 1 قاشق غذاخوری ( این غذا تند است و مقدار فلفل آن‌را بسته به ذائقه تان کم یا زیادتر کنید)

طرز تهیه:

حبوبات را بجز عدس, جداگانه خیس کنید و بپزید. عدس نیاز به خیساندن ندارد.

وقتی حبوبات پخت در ظرف بزرگ‌تری ابتدا کره ریخته و پیاز داغ را به آن اضافه می‌کنیم و نمک و زردچوبه و مرزه را ریخته و سر تفت می‌دهیم و حبوبات را داخل آن می‌ریزیم و فلفل هم به آن اضافه می‌کنیم. اگر آب حبوبات کم بود مقداری آب اضافه کرده و می‌گذاریم روی حرارت ملایم تا همه حبوبات با هم مخلوط شوند و جا بیفتد.

غلظت این غذا مانند سوپ جا افتاده است.

سپس آن‌را در ظرف کشیده و با روغن زیتون و آب لیمو سرو می‌کنیم.

برای درست کردن “دیمه دنی” به همین روش عمل می‌کنیم و فقط به جای گندم کامل از گندم نیم کوب پوست کنده استفاده می‌کنیم و در انتها که حبوبات را مخلوط کردیم دم کنی می‌گذارم و با حرارت خیلی ملایم آن‌را دم می‌کنیم تا به سفتی شله شود.

من دنی را بیشتر ترجیح می‌دهم چون هم از گندم کامل استفاده می‌شود و هم مانند سوپ رقیق است.

پ.ن: “دیمه” در زبان ترکی بجنوردی به معنای، کوبیده است و “دیمه دنی” یعنی “دنی کوبیده” . شاید بخاطر گندم نیم‌کوب این اسم را روی این غذا گذاشتند تا فرق آن با دنی مشخص شود.


فرم در حال بارگذاری ...